Pert Bertungkus Lumus Post Entry Dalam Tulisan Jawi,Korang Nak tak?

Oleh Kerana WordPress tengah bwt code changes aku terpaksa perapkan entry yg aku bwt pagi tadi. X boleh letak video lah plak. So dalam pada kebosanan aku pun pergilah merayau-rayau kat blog-blog org. So entah macam mana aku terjumpa this site ni yang menyebabkan aku tergerak hati mau buat entry dalam Tulisan Jawi.So nilah hasilnya

اكو هاڽ منچوبا كونۏرتر ني. ووو! سوڠڬوه هيبت. كورڠ مستي نق جوڬق كن؟ هها تيدق اڤ سبنتر لاڬي اكو باڬي تاو رهسيا اكو برتوڠكوس لوموس ممبوات انتري دالم توليس جاوي ني…

Korang dapat baca x? Apa? x paham? Huh! setelah bertungkus lumus, dapat gak aku hasilkannya. Hehe Korang pun nak gak ker?hehe rahsia aku ialah….Ejawi™Online 2.2 ! Lepas ni boleh lah buat entry dalam bahasa jawi. Siapa x pandai baca tu bleh lah praktikannya di Ejawi™Online 2.2 converter

Selamat mencuba!

Fiezul Berpantun Dalam Bahasa Sungai Segama

Di sini aku mau share sesuatu yg menarik berpantun dalam bahasa Sungai yg aku sendiri pun x berapa paham…tulah pasal aku bwt group AKU ORG SUNGAI sebabnya mau blajar laini walaupun sudah ketuaan. So mari kita sama2 hayati pantun c Fiezul. Di harap Encik Fiezul bg terjemahaannya la dalam BM ya.!

Fiezul Blog

Fiezul on Friendster

Sungai: Segama

“Dua telu sing gelipat
manakan samo sing belang
dua telu buli ku marop
manakan samo ikaw sebetuan….!!
heheh”

p/s  Tengok Featured Sungai Gurl di sini

Jangan lupa Follow aku dengan update terkini di Twitter