Fiezul Berpantun Dalam Bahasa Sungai Segama

Di sini aku mau share sesuatu yg menarik berpantun dalam bahasa Sungai yg aku sendiri pun x berapa paham…tulah pasal aku bwt group AKU ORG SUNGAI sebabnya mau blajar laini walaupun sudah ketuaan. So mari kita sama2 hayati pantun c Fiezul. Di harap Encik Fiezul bg terjemahaannya la dalam BM ya.!

Fiezul Blog

Fiezul on Friendster

Sungai: Segama

“Dua telu sing gelipat
manakan samo sing belang
dua telu buli ku marop
manakan samo ikaw sebetuan….!!
heheh”

p/s  Tengok Featured Sungai Gurl di sini

Jangan lupa Follow aku dengan update terkini di Twitter

3 Comments

  1. Hehe.. Oku pun lobu no sungai.. Sma pulak tokou itu.. Sungai palak..

  2. naaa,,,,,,,aku ini pun org sungai jua,,nekure ka enu masaalah muyu?
    ertinya[kenapakah apa masalah korang]
    bang meingin kauo balajar iyan kauo se peiten ky?

  3. cam sama plak bahasa kita neh…
    kami pnya plak gini ;

    duo tellu sing gelindut
    apon tu serago sing belang
    duo tellu buli ku marab
    apon tu serago ikau sebetuan….
    chewah! sesi bebalas pantus suda nie….
    pert, masuk ko…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s